Célja, hogy a teljes élelmiszerláncon keresztül („Termőföldtől az asztalig”) biztosítsa a fogyasztók számára a magas minőségű és biztonságos élelmiszert jogszabályi és egyéb követelményeknek megfelelően.
Az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjének ki kell építeni, be kell vezetni és működtetni kell a HACCP rendszert.
Élelmiszerkereskedések
Vendéglátóipar
Élelmiszert szállítók/raktározók
Élelmiszer csomagolóanyag gyártók
Élelmiszeripai feldolgozók/gyártók
Növeli az ügyfelek és a fogyasztók bizalmát.
A termelési folyamat ellenőrzésének javítása.
Az élelmiszerbiztonságra való összpontosítás és a felelősségvállalás növelése.
Jogszabályi követelmények teljesítése.
A költségek csökkentése a selejt minimalizálás révén.
A termékminőség és a következetesség javítása.
Veszélyelemzés
Kritikus szabályozási pontok meghatározása
Kritikus határértékek megállapítása
Helyesbítő tevékenységek meghatározása
Felügyelő rendszer felállítása
Ellenőrzés (verifikálás)
Igazolás (validálás)
Helyzetfelmérés
A vezetői elvárásokat összehangoljuk a rendszer által támasztott követelményekkel.
Oktatás a vezetők részére
Ismertetjük a kulcsemberekkel a rendszer kiépítésének lépcsőit, alapelveit és az elvárásokat
Dokumentációs rendszer előkészítése
A jól működő gyakorlatokat beépítjük a rendszerbe, valamint fejlesztési javaslatokat adunk.
Rendszert bevezető oktatás
Oktatást végzünk, melynek célja, hogy a kulcsemberek megismerjék a rendszer működését.
Támogatás a rendszer bevezetésében
Az elfogadott dokumentumokat gyakorlatba ültetjük, a felelősségek, hatáskörök és határidők meghatározásával.
Belső audit végrehajtása
Megvizsgáljuk a bevezetett rendszer erősségeit és gyengeségeit, amit dokumentáltan a kulcsembereknek átadunk. Eltérés esetén javaslatokat teszünk azok kiküszöbölésére.
Vezetőségi értekezlet megtartása
Segítünk elvégezni a cég működésével és fejlesztési lehetőségeivel kapcsolatos teendőket.
Tanúsítvány igazolás
Az akkreditált külső harmadik fél általi sikeres audit után megkapja a tanúsítványt vagy igazolást.
A jól működő gyakorlatokat beépítjük a rendszerbe, valamint fejlesztési javaslatokat adunk.
Oktatást végzünk, melynek célja, hogy a kulcsemberek megismerjék a rendszer működését.
Az elfogadott dokumentumokat gyakorlatba ültetjük, a felelősségek, hatáskörök és határidők meghatározásával.
Megvizsgáljuk a bevezetett rendszer erősségeit és gyengeségeit, amit dokumentáltan a kulcsembereknek átadunk. Eltérés esetén javaslatokat teszünk azok kiküszöbölésére.
Segítünk elvégezni a cég működésével és fejlesztési lehetőségeivel kapcsolatos teendőket.
Az akkreditált külső harmadik fél általi sikeres audit után megkapja a tanúsítványt vagy igazolást.
A PROFISO Minőségügyi és Mérnöki Iroda 2005 óta segíti a vállalatok működését nemzetközileg elismert rendszerek bevezetésével, amellyel egyértelművé válnak az erősségek és gyengeségek a cégek életében, amelyek ismeretének hiányában az üzleti tervezés nehéz, a kockázatok kezelése szinte lehetetlen. Középpontban a folyamat áll, a vállalkozások folyamatai, amelyeket a bevezetett rendszerek biztosítanak.
Az elmúlt közel 20 évben összegyűjtött tapasztalatokkal segítünk a vállalatoknak, egyedi, megoldásokat tudunk kínálni az autóipartól az élelmiszeriparig, a mikrovállalkozásoktól a multinacionális cégekig. Ügyfeleink teljeskörű kiszolgálása érdekében IFKA minősítéssel rendelkezünk a minőség-, környezet-, munkavédelem-, adatbiztonság- és egyéb irányítási rendszerek bevezetéséhez és fejlesztéséhez kapcsolódó tanácsadás igénybevétele területeken.