Bázis Informatika Kft.

Rugalamas, gördülékeny munka, ami határidőre elkészült.

Zimre István
ügyvezető igazgató

A Bázis Informatika Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság részére ISO 14001 és ISO/IEC 27001 rendszerbevezetés tanácsadást végeztünk, valamint ISO 9001 belső auditot végeztünk. A Bázis Informatika tevékenysége sokrétű: Informatikai rendszerek kiépítése, üzemeltetése, számítógépek gyártása, informatikai eszközök kereskedelme. Az informatikai tevékenység miatt az információbiztonság kulcskérdés, emiatt döntött a vállalat vezetése az ISO 27001 bevezetése mellett.

A tanácsadás első lépése a kontextus meghatározása volt, az információbiztonsági céloknak felmérése volt. Ezt követte az információvédelmi irányítás szabályozása, amely magába foglalja a szervezeti politikát, eljárásokat és folyamatokat az információbiztonság biztosítására. Az információbiztonsági kockázatfelmérés és kockázat kezelés keretében azonosításra kerültek a legnagyobb kockázatok és a kockázat kezelési cselekvési tervek. Teljesítményértékelés és felülvizsgálat (belső audit): Az információbiztonság teljesítményét és hatékonyságát évente rendszeresen értékeljük, és szükség esetén módosítási javaslatokat teszünk. Az ISO 14001 környezetközpontú irányítási rendszer bevezetése támogatja az Ügyfél környezeti céljainak elérését.

Kapcsolódó tanúsítványok

Célja a szervezet által előállított termékek/szolgáltatások és folyamatok minőségének folyamatos javítása, ezáltal a vevői elégedettségének növelése.
Célja a szervezetek számára, hogy megóvják a környezetet és válaszoljanak a változó környezeti körülményekre. A rendszer támogatja a szervezetet, hogy teljesítse a jogszabályok és a szervezetek saját maguk által támasztott követelményeket, folyamatos fejlesztésen keresztül.
Az információbiztonsági rendszer célja, hogy kezelje az adatokhoz, információkhoz, információ átadásához és megőrzéséhez kapcsolódó kockázatokat.

Kapcsolódó hírek

Az új visszaélés-bejelentési törvény értelmében foglalkoztatóknak is kötelező lesz létrehozni és működtetni egy belső visszaélés-bejelentési rendszert.
A GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet) 2018. május 25-én vált alkalmazandóvá az Európai Unióban, így Magyarországon is. A hazai jogszabályok harmonizációja azonban csak ezt követően történt meg, valamint az elmúlt 5 évben valószínűleg változtak az Ön által végzett adatkezelések.