2024.01.01-én lép érvénybe az IFS új verziója

2023. áprilisában megjelent az IFS (nemzetközileg elfogadott, tanúsítható élelmiszer biztonsági követelmény rendszer) új verziója (8. verzió), amely 2024. január 1-jétől kötelezendően alkalmazandó, a legfontosabb változások a következők: 

  • A B-értékelés ismét eltérésnek minősül.
  • „IFS csillag (star)” státusz bevezetése, annak jelzésére, hogy az ellenőrzés bejelentés nélkül történt.
  • Az IFS tanúsítvány bővíthető OEM (oltalom alatt álló eredetmegjelölés) és OFJ (oltalom alatt álló földrajzi jelzés) megjelöléssel.
  • Az élelmiszerbiztonsági kultúra fejlesztése nagyobb hangsúlyt kap. 
  • Adminisztrációs követelmények csökkennek.
  • Összehangolás történt a Codex Alimentarius és az ISO 22003-2 szabvány változásaival, valamint a GFSI benchmarking követelményekkel. 
  • A követelmények következetesebbek és egyértelműbbek, letisztázásra kerültek. 

A PROFISO már felkészült az új verzióra.

Miben tudunk segíteni, ha már rendelkezik rendszerrel?

  • Az élelmiszeripari szakértőkből álló csapatunk rendelkezésre állása.
  • Segítünk a belső audit elvégzésében.
  • Átnézzük és frissítjük a dokumentációt a v8-as követelményeknek megfelelően.
  • Oktatás az érintettek részére.
  • Kockázatértékelés a hatékonyság javítására (költségcsökkentés, folyamatok egyszerűsítése).

Miért javasoljuk a rendszer bevezetését?

  • Új üzleti lehetőségek megszerzése.
  • Kockázatértékelési lehetőségek költségek és beruházások optimalizálásához.
  • Külső szolgáltatók kiválasztása, értékelése, fejlesztése.
  • Dokumentáltság haszna jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben.
  • Jogszabályi megfelelés elérése a rendszerkövetelmények támogatásával.
  • Beruházás tervezési folyamatban tanácsadás.

További információkért tekintse meg a mellékelt rövid tájékoztatónkat, valamint a www.profiso.hu honlapon tájékozódhat.

Keressen minket bizalommal!

Kapcsolódó tanúsítványok

IFS

Célja, hogy az élelmiszerlánc szereplői részére egységes követelményrendszert hozzon létre a fogyasztók egészségvédelme érdekében.
Célja az élelmiszeripari szervezetek számára az élelmiszerbiztonsági kockázatok kezelése, szabályozási követelmények teljesítése és a fogyasztói bizalom növelése.
Célja, hogy az élelmiszerlánc szereplői részére egységes követelményrendszert hozzon létre a fogyasztók egészségvédelme érdekében.
Célja, hogy a teljes élelmiszerláncon keresztül („Termőföldtől az asztalig”) biztosítsa a fogyasztók számára a magas minőségű és biztonságos élelmiszert jogszabályi és egyéb követelményeknek megfelelően.
Célja, hogy a mezőgazdasági termelők (pl. zöldség-gyümölcs termesztők, aquapónia, haszonállattartás, stb..) megfeleljenek a multinacionális kereskedelmi láncok által támasztott követelményeknek, támogassa a piacra jutást, a versenyképességet. A tanúsítvány igazolja, hogy a vállalkozás teljesíti az élelmiszerbiztonság törvényi és beszállítói követelményeit.
Célja a takarmánygyártás biztonságának, minőségének és a jogszabályoknak való megfelelésnek a biztosítása. Segít megvédeni az állatok egészségét, a fogyasztók biztonságát és a takarmányiparban működő szervezetek hírnevét.

Kapcsolódó referenciák