Célja az élelmiszeripari szervezetek számára az élelmiszerbiztonsági kockázatok kezelése, szabályozási követelmények teljesítése és a fogyasztói bizalom növelése.
Bármely szervezet számára alkalmazható, amely az élelmiszeriparban érintett, ide értve a termelőket, kiskereskedőket és szolgáltatókat.
Új piacra jutás
Élelmiszerbiztonság
Jogszabályi megfelelés
Fogyasztói bizalom növelése
Ellátási lánc együttműködés
Operatív hatékonyság
Folyamatos fejlesztés
Kockázatkezelés
HACCP
Vezetői elköteleződés
Élelmiszerbiztonság politika
Előfeltételi programok (PRPs)
Élelmiszerbiztonsági irányítási rendszer (FSMS)
Kockázatértékelés és kezelés
Erőforrás menedzsment
Monitorozás és mérés
Helyzetfelmérés
A vezetői elvárásokat összehangoljuk a rendszer által támasztott követelményekkel.
Oktatás a vezetők részére
Ismertetjük a kulcsemberekkel a rendszer kiépítésének lépcsőit, alapelveit és az elvárásokat
Dokumentációs rendszer előkészítése
A jól működő gyakorlatokat beépítjük a rendszerbe, valamint fejlesztési javaslatokat adunk.
Rendszert bevezető oktatás
Oktatást végzünk, melynek célja, hogy a kulcsemberek megismerjék a rendszer működését.
Támogatás a rendszer bevezetésében
Az elfogadott dokumentumokat gyakorlatba ültetjük, a felelősségek, hatáskörök és határidők meghatározásával.
Belső audit végrehajtása
Megvizsgáljuk a bevezetett rendszer erősségeit és gyengeségeit, amit dokumentáltan a kulcsembereknek átadunk. Eltérés esetén javaslatokat teszünk azok kiküszöbölésére.
Vezetőségi értekezlet megtartása
Segítünk elvégezni a cég működésével és fejlesztési lehetőségeivel kapcsolatos teendőket.
Tanúsítvány igazolás
Az akkreditált külső harmadik fél általi sikeres audit után megkapja a tanúsítványt vagy igazolást.
A jól működő gyakorlatokat beépítjük a rendszerbe, valamint fejlesztési javaslatokat adunk.
Oktatást végzünk, melynek célja, hogy a kulcsemberek megismerjék a rendszer működését.
Az elfogadott dokumentumokat gyakorlatba ültetjük, a felelősségek, hatáskörök és határidők meghatározásával.
Megvizsgáljuk a bevezetett rendszer erősségeit és gyengeségeit, amit dokumentáltan a kulcsembereknek átadunk. Eltérés esetén javaslatokat teszünk azok kiküszöbölésére.
Segítünk elvégezni a cég működésével és fejlesztési lehetőségeivel kapcsolatos teendőket.
Az akkreditált külső harmadik fél általi sikeres audit után megkapja a tanúsítványt vagy igazolást.
A PROFISO Minőségügyi és Mérnöki Iroda 2005 óta segíti a vállalatok működését nemzetközileg elismert rendszerek bevezetésével, amellyel egyértelművé válnak az erősségek és gyengeségek a cégek életében, amelyek ismeretének hiányában az üzleti tervezés nehéz, a kockázatok kezelése szinte lehetetlen. Középpontban a folyamat áll, a vállalkozások folyamatai, amelyeket a bevezetett rendszerek biztosítanak.
Az elmúlt közel 20 évben összegyűjtött tapasztalatokkal segítünk a vállalatoknak, egyedi, megoldásokat tudunk kínálni az autóipartól az élelmiszeriparig, a mikrovállalkozásoktól a multinacionális cégekig. Ügyfeleink teljeskörű kiszolgálása érdekében IFKA minősítéssel rendelkezünk a minőség-, környezet-, munkavédelem-, adatbiztonság- és egyéb irányítási rendszerek bevezetéséhez és fejlesztéséhez kapcsolódó tanácsadás igénybevétele területeken.