A GAST-HAUSMANN Kft. éttermi, mozgó vendéglátással foglalkozik. A vállalatnál az alábbi folyamatok mentek végbe:
Életciklus elemzés az ellátási láncban a szántóföldtől az asztalig (from farm to fork).
Nyersanyagok, alapanyagok beszerzésének (GMO, növényvédőszerek, állatgyógyszerek, szermaradékok, allergének kérdésköre), ivóvízbázis.
Fenntarthatósági, energiagazdálkodási kérdések vizsgálata, mint helyi termelők támogatása (szállítási költségek csökkentése), állattartó telepek ÜHG kibocsátása (metán, széndioxid), ellenőrzött gazdálkodásból származó alapanyagok (pl. RSPO) bio termékek.
Környezeti tényezők elemzése, környezeti hatások kockázatértékelése, kockázatcsökkentő intézkedések kidolgozása
Lehetséges és reális vészhelyzetek azonosítása, vészhelyzeti reagálás, megelőző, kárenyhítő intézkedések kidolgozása, oktatása.
Veszélyes anyagok használata, tisztító- fertőtlenítő szerek alkalmazásának környezeti és munkabiztonsági vonatkozásainak meghatározása, higiéniai, élelmiszerbiztonsági jogszabályi megfelelőség értékelése.
Hulladékok gyűjtésére, tárolására vonatkozó belső szabályozás és dokumentáció elkészítése, oktatása.
Kártevők elleni védekezés szabályainak meghatározása, összhangban a vonatkozó jogszabályokkal, élelmiszerbiztonsági szabványokkal.
A vállalatnál végül az ISO 14001, az ISO 14001 és a HACCP rendszerek kerültek bevezetésre.